|
![]() ![]() |
چاپ خبر
![]() هشتمین نشست تخصصی مرکز علم و فناوری بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران
هشتمین نشست تخصصی مرکز علم و فناوری بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران در روز چهارشنبه 1399/06/26برگزار گردید. در این نشست جناب آقای مسعود علی حسینی مدیر مرکز بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران به بیان موضوع " آسیب شناسی نظام ارزشیابی عملکرد در سپاه" پرداخت. و پس از ارائه ایشان حضار در نشست به تبادل نظر حول مباحث مطرح شده پرداختند .
مقدمه
وجود یا فقدان نظام ارزشیابی عملکرد مؤثر و كارآمد، با حیات و مرگ سازمان رابطۀ مستقیم دارد. سازمان ها وظیفه دارند تا درجهت هرچه كارآمدكردن این نظام تلاش نمایند. این ارائه با هدف بررسی، تحلیل و نقد نظام ارزشیابی شایستگی های پاسداری در سپاه انجام شد.
ارزیابی عملکرد و سپاه پاسداران
ارزیابی عملکرد عبارت است از اندازه گیری عملکرد از طریق مقایسه وضع موجود با وضع مطلوب یا ایده آل بر اساس شاخص های از پیش تعیین شده که خود واجد ویژگی های معین باشد. به طور کلی نظام ارزیابی عملکرد را میتوان فرآیند سنجش و اندازه گیری و مقایسه میزان و نحوه دستیابی به وضعیت مطلوب با معیارها و نگرش معین در دامنه حوزه تحت پوشش معین با شاخص های معین و در دوره زمانی معین با هدف بازنگری، اصلاح و بهبود مستمر آن است.
مفهوم آسیب شناسی
آسیب شناسی سازمانی از روش های مخصوص در جمع آوری اطلاعات مهم درباره سازمان استفاده می کند که بر اساس این اطلاعات، ارزیابی و مداخله سازمانی مناسب طرح ریزی می شود. به اعتقاد برودیر (2008) آسیب شناسی چهار مرحله دارد كه به ترتیب عبارت است از: آسیب شناسی زمانی آغاز می شود كه گروهی (معمولاً مدیریت) به مشکل سازمان پی می برند و اینکه مشکل به شناسایی (ازنظر نقطه ایجاد) و تغییر نیاز دارد، تركیبی از نیروهای داخلی و خارجی، فرایند جمع آوری داده ها و اطلاعات را شروع می كنند كه شامل روش های متفاوت و مختلفی می تواند باشد. فرایند جمع آوری داده ها به سوی داده هایی سوق داده می شود كه احساس می شود اعتبار و صحت دارند و نتایج به اعضای سازمان بازخورد داده می شود تا فعالیت های صحیح از سوی آنها اتخاذ و اجرا شود.
مزایای سیستم ارزیابی عملکرد
آنچه در ادبیات مدیریت پیرامون ارزیابی سطوح مختلف سازمانی وجود دارد بیانگر وجود چهار رده ارزیابی برای عملکرد یک سازمان میباشد:
فرایند عملیات ارزشیابی
برخی مشکلات و کاستی های جامعه هدف در نظام ارزشیابی در سپاه 1- كافی نبودن توجیه، آگاه سازی و آموزش كافی ارزشیابی شوندگان نسبت به نظام ارزشیابی شایستگی های پاسداری (اهداف، اصول، ویژگی ها، نحوه اجرا و كاربردها) 2- عدم ثبات و پایداری این نظام (احتمالاً باجابه جایی برخی مسئولین عالی سپاه به ویژه فرمانده كل سپاه اجرای این نظام متوقف می شود) 3- اطمینان و اعتماد كم ارزشیابی شوندگان به ارزشیاب ها، تظاهر و ریاكاری ارزشیابی شوندگان (در مواجهه با ارزشیاب، منابع و...) 4- عدم استفاده ازنظر ارزشیابی شوندگان و خوداظهاری (به عنوان یک منبع) برخی مشکلات و کاستی های اجرای نظام ارزشیابی در سپاه 1- عدم استفاده از نظرات خدمت بگیران (اربا برجوع و كاربر) به عنوان یک منبع (برای سنجه ها و مشاغل مرتبط) 2- استفاده نکردن از پرسشنامه در جمع آوری اطلاعات ارزشیابی شوندگان 3- تلاقی ندادن كامل اطلاعات كسب شده از روش های جمع آوری اطلاعات ارزشیابی شوندگان (برای سنجه هایی كه تلاقی ممکن است) 4- متناسب نبودن سطح دانش، مهارت و صلاحیت برخی اعضای كارگروه اعتباربخشی با انتظارات مشکلات و کاستی های ارزشیاب در نظام ارزشیابی در سپاه 1- مشخص نبودن حداقل سن خدمتی و حداقل تحصیلات ارزشیاب ها 2- عدم تناسب سنوات خدمتی (سابقه)، تحصیلات و درجه/ رتبه ارزشیابها با سنوات خدمتی، تحصیلات و درجه/ رتبه ارزشیابی شوندگان 3- میزان شناخت ارزشیاب از مأموریت رده ذی ربط(مشاغل، رسته ها و تخصص ها) 4- میزان ارتباط دانش تخصصی (آگاهی و اشراف به هدف، وظایف، ضوابط، روش ها و كاربردهای ارزشیابی) ارزشیاب با كیفیت اجرا و نتایج ارزشیابی پیشنهادات ناظر به رفع مشکلات و کاستی ها 1. در بخش محتوا برخی از سنجه ها به دلیل عینیت و عمومیت نداشتن و یا قابل سنجش نبودن و همپوشانی داشتن، از فرایند ارزیابی حذف شود. 2. نسبت به توجیه، آگاه سازی و آموزش كافی ارزشیابی شوندگان به نظام ارزشیابی شایستگی های پاسداری (اهداف، اصول، ویژگی ها، نحوه اجرا و كاربردها) اقدام شایسته به عمل آید. 3. نسبت به ارتقای سطح اطمینان و اعتماد ارزشیابی شوندگان به ارزشیاب ها، اقدام شود و نیز اقدامات لازم در زمینه كاهش و حذف تظاهر و ریاكاری ارزشیابی شوندگان در مواجهه با ارزشیاب، منابع و... به عمل آید. 4. استفاده از نظر ارزشیابی شوندگان و خوداظهاری به عنوان یک منبع، مورد توجه قرار گیرد. 5. بستر و سازوكار مناسب برای ارائه اعتراض های ارزشیابی شوندگان به نتایج ارزشیابی و بررسی آنها، ایجاد شود. پیشنهادات راهبردی
-
1399/07/05 - ٠٨:١١ / شماره خبر: ١٣٨٠ / تعداد نمایش خبر: 95
1399/07/05 - ٠٨:١١ / Code: ١٣٨٠ / Number: 95 امتیازدهی ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() برای این خبر نظری ثبت نشده است نظر شما
محصولات دانشی دانشکده
خدمات ما
|
آدرس: تهران - بزرگراه شهید بابایی - دانشگاه جامع امام حسین (ع) - پردیس مرکزی- دانشكده و پژوهشكده مدیریت و اقتصادتلفن تماس: 77105823-021 پست الکترونیکی: ckm@ihu.ac.irتمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) می باشد.همراهان این صفحه: |