|
![]() ![]() |
چاپ خبر
![]() نشست: آشنایی با چند مدل انتخاب و انتصاب
محصولات مرتبط: محصولات دانشی تعالی مدیراننهمین نشست تخصصی مرکز علم و فناوری بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران در روز چهارشنبه 1399/07/09 برگزار گردید. در این نشست جناب آقای مهدی علی کاظمی از اعضای مرکز بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران به بیان موضوع " آشنایی با چند مدل انتصاب و انتخاب " پرداخت. و پس از ارائه ایشان حضار در نشست به تبادل نظر حول مباحث مطرح شده پرداختند.
به این جهت مجموعه های ارزشی نیازمند مدیرانی است که با داشتن همه ویژگی مورد انتظار جهت انجام صحیح ماموریت تعریف شده برای این نهاد، در یک فرآیند منطقی و صحیح منصوب و بکارگیری شوند.یکی از مسائل مهم در این زمینه وجود فاصله و شکاف بین وضعیت مطلوب با وضعیت موجود انتصاب می باشد. به همین دلیل انتخاب صحيح معيارهاي انتخاب نيروي انساني و اجراي بهينه ي اين فرايند تأثير به سزايي در ارزيابي، رتبه بندي و گزينش بهينه ي كاركنان، يافتن قواعد معنادار براي راهبردهاي استخدام، تسهيل فرايند تصميم گيري، كاهش زمان آموزش كاركنان، كاهش استعفا، غيبت و پيش بيني رفتار شغلي و عملكرد آتي كاركنان دارد.
بهكارگيري مدلها، وظيفه مديران را در انتخاب و جذب كاركنان تسهيل ميسازد، زيرا اين مدلها، شايستگيهايي را كه احراز كننده پست بايد دارا باشد را بيان ميكنند. در ذیل به معرفی معیارها و شاخص های انتخاب و انتصاب پرداخته می شود: الف- زهره موسی زاده (1388) در تحقیقی تحت عنوان معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران با رویکرد شایسته گزینی در نهجالبلاغه به این نتیجه رسیده است که انتخاب و انتصاب مسئولین ردههای مختلف اداری و اجرایی، یکی از مسائل مهم و ضروری و از وظایف خطیر حکومت اسلامی است؛ چراکه مهمترین عامل دوام یک نظام و حکومت، فرزانگی و شایستگی مسئولین و کارگزاران آن نظام میباشد. بنابراین انتخاب و انتصاب افراد در ردههای مختلف سازمانی باید بر اساس معیارها و ملاکهایی باشد تا افراد شایسته جهت تصدی پستهای سازمانی انتخاب و به کار گمارده شوند. در این پژوهش سعی بر این شده تا ضمن روشن ساختن مفهوم شایستگی و فرآیند شایستهسالاری، به بررسی معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران شایسته با عنایت به کلام گهربار مولای متقیان در کتاب ارزشمند نهجالبلاغه پرداخته شود که معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران در این پژوهش شامل معیارهای ایدئولوژیکی، معیارهای زمینهساز و معیارهای تخصصی بوده که ریشه در جهانبینی اسلامی دارند.
ب- اسماعیل کادوئی و مهدی تقی نژاد(1388) با موضوع بررسی و ارائه شاخص های مناسب برای انتصاب و ارتقاء مدیران فرهنگی کشور، شاخص های را در سه حوزه، تمایلات، حوزه اندیشه و رفتارهای مدیریتی تعریف و آزمون نموده است که شاخص های مهم آن شامل رعایت اصول اخلاق اسلامی، خود شناسی، اعتماد به نفس، سعه صدر، صبر و شکیبائی، مسئولیت پذیری، الهام بخشی به دیگران، انعطاف پذیری، صراحت و صمیمیت در روابط، قاطعیت ، تخصص، مشارکت در کارها، اعتقاد به مشارکت مردم در امور فرهنگی، مومن بودن، علاقه به علم و پژوهش، عشق به فرهنگ ملی و...می باشد. در انتهاء به بیان چند پیشنهاد جهت رسیده به بهترین مدل های انتخاب و انتصاب اشاره می گردد:
-
1399/07/16 - ١٢:٤١ / شماره خبر: ١٤١٢ / تعداد نمایش خبر: 101
1399/07/16 - ١٢:٤١ / Code: ١٤١٢ / Number: 101 امتیازدهی ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() برای این خبر نظری ثبت نشده است نظر شما
محصولات دانشی دانشکده
خدمات ما
|
آدرس: تهران - بزرگراه شهید بابایی - دانشگاه جامع امام حسین (ع) - پردیس مرکزی- دانشكده و پژوهشكده مدیریت و اقتصادتلفن تماس: 77105823-021 پست الکترونیکی: ckm@ihu.ac.irتمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) می باشد.همراهان این صفحه: |