سه شنبه ٢٦ تير ١٤٠٣_ العربية|English

بانک اطلاعاتی مدیریت بحران کرونا

 

با عنایت به بروز بحران شیوع ویروس کرونا (Covid-19) در جهان، تحقیقات علمی متعددی توسط دانشگاه ها و مراکز علمی در خصوص ابعاد مختلف مدیریت این بحران (از جمله ابعاد بهداشتی و زیستی، ابعاد اقتصادی، ابعاد فناوری، ابعاد فرهنگی و اجتماعی، ابعاد اخلاقی و معنوی، ابعاد سیاسی و امنیتی و ابعاد بین الملل و حقوقی) و آینده کرونا و جهان پساکرونا درحال انجام می باشد. در همین راستا دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام به منظور به اشتراک گذاری هدفمند آخرین نتایج علمی خود و بازنشر دستاوردهای علمی سایر دانشگاه ها و مراکز علمی ایران و جهان در خصوص ابعاد مختلف این بحران برای بهره برداری عموم مردم، پژوهشگران و سیاستگذاران کشور، اقدام به راه اندازی "بانک اطلاعاتی مدیریت بحران کرونا" در سه بخش اصلی نموده است که عبارتند از: الف) منابع علمی تولیدی دانشکده، ب) منابع علمی سایر مراکز علمی ایران و جهان، و ج) منابع عمومی بهداشتی و درمانی کرونا. 
لازم به ذکر است منابع علمی براساس زمان انتشار قرار داده شده و مسئولیت محتوای مطالب منتشر شده در منابع علمی برعهده نویسنده آن می باشد.


الف) منابع علمی تولیدی دانشکده

شماره موضوع معرفی دانلود
16

یادداشت علمی:
 اهمیت مدیریت دانش برای اثربخشی یادگیری الکترونیک در دنیاگیری ویروس کرونا

تدوین: دکتر روح الله تولایی؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (تابستان 1399)

خلاصه:
در حال حاضر یکی از روندهای مهمی که در اغلب کشورهای جهان تحت تاثیر دنیاگیری ویروس کرونا (COVID-19) قرار گرفته، روند توسعه یادگیری الکترونیکی در سازمان‌ها و مراکز آموزشی می‌باشد. با پیشرفت روز افزون فناوری‌های ارتباطات و اطلاعات، یادگیری الکترونیک نیز در حال رشد بود که با شیوع ویروس کرونا این روند با سرعت زیادی، "جهش" پیدا کرده است و اغلب سازمان‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا مجبور به گسترش استفاده از فرایندهای یادگیری الکترونیکی در سازمان خود شده‌اند. رشد یادگیری الکترونیکی مزایای دیگری را نیز به دنبال داشته که مهمترین آنها عبارتند از: دسترسی جهانی، برنامه‌های متعدد و حق انتخاب، مشارکت فعال، دانشجو محوری، به موقع بودن، صرفه جویی در هزینه‌ها، یادگیری با سرعت دلخواه و امکان بازگشت، ارزیابی چند وجهی، کمک به حفظ محیط زیست.

15

یادداشت علمی:
پس زمینه اقتصادی شیوع ویروس کووید 2019

تدوین: دکتر محمدرضا مهدیار اسماعیلی؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (خرداد 1399)

خلاصه:
در این یادداشت به بررسی این موضوع پرداخته شده است که وقتی به شرایط برخی از کشورهای درگیر کروناویروس نگاه کنیم، متوجه برخی مؤلفه‌های تعادل‌آفرینی کووید19 در این کشورها و بر مبنای تعادل جمعیت سالمند و بیمار با هزینه‌های اقتصادی سلامت و رفاه آنان طی سال‌ها و دهه‌های آینده خواهیم شد.

14

یادداشت علمی:
ابتلاء کرونا و شاخص های تحقق تمدن نوین اسلامی

تدوین: دکتر علی ترابی؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (خرداد 1399)

خلاصه:
درگیری این ویروس در بعد جهانی و بعد ملی چه نسبتی با نگاه تمدنی انقلاب اسلامی می تواند داشته باشد؟ این سوال از چند دریچه قابل دیدن و تحلیل است در این نوشتار با مراجعه با شاخص های تمدن اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی، به بررسی نحوه نقش آفرینی دولت و ملت ایران در این ایام متناسب با این شاخص ها پرداخته شده و سعی شده است گزاره های ناظر به چگونگی این نقش آفرینی نیز از فرمایشات معظم له استخراج گردد.

13

یادداشت علمی:
چرخه مدیریت دانش سازمانی در پدیده چند وجهی کرونا

تدوین: دکتر روح الله تولایی؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (خرداد 1399)

خلاصه:
دانش شالوده‌ای محکم برای رفتاری هوشمندانه، صحیح و به موقع در سطح فردی، گروهی، سازمانی، ملّی و جهانی فراهم می‌آورد. تأمل آگاهانه و سازمان‌یافته درباره‌ی درس‌هایی که از شیوع کرونا آموخته شده‌اند و بهترین شیوه‌هایی که کشف شده‌اند به افراد این امکان را می‌دهد تا از دارای ی‌های دانشی خود که به دشواری کسب کرده‌اند، بیشترین بهره را ببرند. در این یادداشت چرخه‌ی مدیریت دانش در بحران شیوع کرونا در سه مرحله‌ی اصلی ارائه شده است: 1)  اکتساب و یا خلق دانش های متاثر از کرونا؛ 2) توزیع هدفمند و یا به اشتراک گذاری عمومی دانش های متاثر از کرونا؛ 3) درک و بکارگیری دانش های متاثر از کرونا.

12

گزارش علمی:
بحران کرونا؛ فرصتی برای الگو شدن حکمرانی اسلامی در جامعه ی جهانی

تدوین: صادق حسنی مقدم، دانشجوی دکتری مدیریت سیستم؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
هدف از طرح موضوع حکمرانی اسلامی این است که در شرایط بحران جهانی کرونا، فرصتی پیش آمده تا جامعه اسلامی مان با پررنگ کردن برخی شاخص ها که در ادامه آمده است، جلوه ای ویژه از حکمرانی اسلامی را در معرض دید جهانیان قرار دهد و بتوانیم با یک مدیریت و حکمرانی مطلوب، بحران کرونا را پشت سر بگذاریم تا در نهایت به یک الگو برای دیگران تبدیل شویم.

11

گزارش علمی:
تاثیرات کرونا بر بودجه سال 1399 کشور

تدوین: دکتر حمید مرتضی نیا ؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
بودجه سالیانه به عنوان مهمترین سند مالی دولت، نشانگر هزینه ها و درآمدهای کشور در طول یکسال می باشد. کروناویروس که تقریبا اقتصاد همه کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرارداده است، بر اقتصاد ما چه تاثیری خواهد داشت؟ در این گزارش سعی شده تا ابعاد این مساله بررسی شده و پیشنهادات و راهکارهای اجرایی برای سیاستگذاران کشور ارائه گردد.

10

یادداشت علمی:
دو روی سکه کرونا؛ هزینه های صریح و منافع ضمنی

تدوین: محسن کشاورز؛ دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
در این یادداشت به بررسی هزینه های آشکار اقتصادی شیوع کرونا و همچنین فرصتها و منافع نهفته در آن جهت توجه مسئولان مربوطه در دولت و مجلس شورای اسلامی پرداخته شده است.

9

یادداشت علمی:
بازخوانی مفاهیم سازمان و مدیریت در دوران پسا کرونا

تدوین: صادق حسنی مقدم؛ دانشجوی دکتری مدیریت سیستم، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)- (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
در این یادداشت به بازخوانی مفاهیم، چالش ها و فرصتهای حوزه های مختلف سازمان و مدیریت در دوران پساکرونا پرداخته شده است: الف) وظایف راهبردی و راهبری مدیران، ب) مدیریت سرمایه­های انسانی سازمان، ج) ساختارها و فرایندهای درونی و بیرونی سازمان.

8

گزارش علمی:
مدیریت دانش در بحران کرونا (COVID-19)

تدوین: دکتر پیام حقیقی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(اردیبهشت 1399)

خلاصه:
در این گزارش 5 راهبرد حیاتی مبتنی بر مستند APQC که موجب کمک به تیم‌های مدیریت دانش در راستای پشتیبانی نیازهای سازمان و کارکنان در بحران کرونا می شود، تشریح شده است. این راهبردهای حیاتی عبارتند از: 1) همسویی با واقعیت جاری سازمان، 2) یادآوری به کارکنان در خصوص آنچه در دسترس است و نحوه بکارگیری آن، 3) هدایت کارکنان جهت تسهیم دانش بصورت مجازی، 4) پشتیبانی و حمایت بیشتر از مدیران، خبرگان و کارکنان کلیدی، 5) ارتباط و دسترسی بیشتر به شبکه‌های مدیریت دانش.

7

یادداشت علمی:
کرونا و آثار اقتصادی آن در جهان و ایران

تدوین: دکترعلی اکبر حافظیه، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
( اردیبهشت 1399)

خلاصه:
در واکاوی آثار و پیامد‌های گسترش این ویروس در کوتاه مدت در جهان پیش بینی می‌شود که این مسئله می‌تواند تعادل برخی از بازارها را دستخوش تغییرات قابل اعتنایی نماید و از باب هزینه‌ای نیز پیامد‌هایی به همراه داشته باشد در این یادداشت به برخی از مهم‌ترین اثرات شیوع کرونا در اقتصاد چین، جهان و درایران اشاره شده است.

6

گزارش علمی:
بررسی روند شیوع کرونا ویروس در جهان و ایران

(شماره سوم)

تدوین: دکتر امیر حصیرچی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(25  فروردین 1399)

خلاصه:
در این گزارش به بررسی و تحلیل آمارهای منتشرشده کشورها در خصوص شیوع کرونا پرداخته شده است. لازم به ذکر است با توجه به تغییرات سریع آماری شیوع کرونا در جهان، این گزارشات به صورت مستمر در حال به روز رسانی است.

5 گزارش علمی:
بررسی ماهیت زیستی کرونا ویروس

تدوین: دکتر امیر حصیرچی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
25 فروردین 1399

خلاصه:
به منظور آشنایی دقیقتر با موضوع بحران شیوع کرونا ویروس در ایران و جهان، لازم است به نحوی مختصر در خصوص ویروس و تفاوت آن با باکتری توضیحاتی ارائه و سپس به کرونا ویروس عامل بیماری کووید 19 بپردازیم. از همین رو در گزارش حاضر تلاش شده است تا با کمک اسناد علمی معتبر، به بررسی ماهیت کرونا ویروس و چرخه انتقال آن پرداخته شود.

4 گزارش علمی:
تحلیل داده های کرونا (شماره سوم)

تدوین: دکتر حسین بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(24 فروردین 1399)

خلاصه:
در این گزارش نسبت «تعداد مبتلاشدگان» و «تعداد تست های انجام شده» کشورهای مختلف جهان محاسبه شده و در قالب نمودار آماری نشان داده شده است. در این نمودار ایران جایگاه پنجم را دارد که نشانه ابتلاء بیشتر افراد می باشد. لذا در مجموع نمودار تحلیلی فوق نشان می دهد تعداد افراد تست شده در ایران کمتر از متوسط کشورهای اول جهان است، این موضوع نمایانگر آن است که احتمالاً در صورت انجام تست های بیشتر، تعداد موارد ابتلاء بیش از موارد اعلامی باشد. البته این موضوع در همه کشور های دیگر دنیا هم کم و بیش وجود دارد.

3 یادداشت:
پنج گفتار در اقتصاد کرونا

تدوین: دکتر اله مراد سیف، دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(22 فروردین 1399)

خلاصه:
سرفصل گفتارهای مطرح شده در این یادداشت عبارتند از:  گفتار اول:  اقتصاد سلامت/  گفتار دوم: بحران کرونا ،فرصتی برای نوآوری/  گفتار سوم: نقش کسب و کار اینترنتی در رزمایش دفاع بیولوژیک/  گفتار چهارم: یک الزام در تاب آوری کرونایی اقتصاد ملی/  گفتار پنجم: یارانه، اقتصاد ملی و کرونا

2 ترجمه مقاله:
تأثیرات احتمالی همه گیری COVID-19 در اقتصادهای در حال توسعه

تدوین: ترجمه دکتر اله مراد سیف، دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(19 فروردین 1399)

خلاصه:
در این مقاله، اقدامات لازم برای به حداقل رساندن مشکلات اقتصادی کرونا در فقرا و قشر آسیب پذیرجامعه بررسی شده است. بخش اول این مقاله اثرات کوتاه مدت کرونا را بررسی می کند ، و بخش دوم به تحولات احتمالی میان مدت و بلند مدت آن می پردازد.


1 یادداشت علمی:
جهان پس از کرونا؛ جهانی جدید با پیکری زخمی و مجروح

تدوین: دکتر محسن رضایی، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)
(14 فروردین 1399)

خلاصه:
 دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این یادداشت علمی به پیامدهای کرونا و بررسی وضعیت جهان پس از ویروس کرونا پرداخته است. مهمترین سرفصل های بحث شده در این یادداشت عبارتند از: ۱- خطرناک‌تر از «کرونا»، ۲- فاجعه انسانی، ۳- عکس العمل دولت‌ها، ۴- جریانات سیاسی و راهکارها، ۵- جهان جدید انسانی و یا انزواگرایی، ۶- نقش آفرینی بین المللی در انسانی ساختن جهان جدید، ۷- انتظار واقعی؛ دکترین آینده، و ۸- قوی شدن؛ راه آینده ایران.


ب) منابع علمی سایر مراکز علمی ایران و جهان

ردیف موضوع معرفی دانلود
23 نشریه علمی:
یادگیری ماشین و نقش آن در مقابله با کرونا

منبع: اندیشکده شفافیت برای ایران  ( تابستان 1399)

خلاصه:
در این نشریه محورهای زیر مورد ملاحظه قرار گرفته است: -  مروری بر تعاریف فناوری شهروندی؛ - تلاش های جامعه فناوری شهروندی برای مقابله با کرونا؛ و - نگاهی به پاسخ دولت های مختلف به بحران شیوع ویروس کرونا.

22 گزارش علمی:
تحلیل عملکرد سیاستی صدا و سیما در مواجهه با کرونا

منبع: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ( تابستان 1399)

خلاصه:
در این گزارش عملکرد صدا و سیما را به پنج دوره تقسیم کرده است: اول، دور بودن خطر و انکار ورود؛ دوم، تحت کنترل بودن اوضاع؛ سوم، جدی بودن خطر، ضرورت آموزش‎ و مشارکت عمومی؛ چهارم، امتداد خطر، کلیشه شدن آموزش و افتادن به تکرار و پنجم، کاهش خطر، مدیریت‎پذیری و خروج.

21 کتاب علمی:
آزمون کرونا؛
دیدگاه ها و راهبردها
(جلد دوم)

منبع: انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام ( خرداد 1399)

خلاصه:
جلد دوم از کتاب آزمون کرونا در شش بخش اصلی شامل: چیستی و پیام کرونا، تمدن و آینده نگری، اندیشه های فلسفی و اجتماعی، سیاست فرهنگی و دینی، مدیریت و حکمرانی، و ارتباطات انسانی و سبک زندگی؛ و در 457 صفحه توسط اساتید و صاحبنظران دانشگاه امام صادق علیه السلام و سایر دانشگاه ها و مراکز علمی کشور تدوین شده است
.

اصل کتاب

20 سخنرانی علمی:
دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با کرونا

منبع: دکتر علیرضا جلالی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله  ( خرداد 1399)

خلاصه:
در این گزارش اهم دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه های تشخیص و درمان، تحقیقات و فناوری، پیشگیری، بهداشت و سلامت عمومی، بسیج عمومی و جهادی و مدیریت قرارگاهی مواجهه با کرونا پرداخته شده است
.

19 گزارش علمی:
بسته راهکارهای پیامدهای اقتصادی ناشی از کرونا

منبع: سازمان بسیج دانشجویی، اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر (خرداد 1399)

خلاصه:
در این گزارش به این موضوع پرداخته شده است که در ایران نیز تاثیر ویروس کرونا  بر اقتصاد تا حدودی مشابه دیگر کشورها است. اما تفاوت هایی نیز وجود دارد که باعث کاهش و یا نوع دیگری از اثرگذاری میشود. اقتصاد ایران به دلیل   و شروع تحریم های سخت اقتصادی از جانب  90 تکانه های اقتصادی پی در پی از ابتدای دهه آمریکا تا حدود بسیاری ارتباط و وابستگ یاش با دنیا به نسبت دیگر کشورها کمتر است
.

18 گزارش علمی:
بسته راهکارهای پیامدهای فرهنگی و اجتماعی ناشی از کرونا

منبع: سازمان بسیج دانشجویی، اندیشکده فاطر (خرداد 1399)

خلاصه:
شیوع ویروس کرونا در اقصی نقاط جهان و من جمله ایران موجی از حواشی و اتفاقات عجیب را در پی داشته است. این ویروس، سبک زندگی مردم را به شدت تغییر داده، مناسک عبادی جمعی را تعطیل کرده، درب های مساجد، حرم ها و مشاهد مشرّفه را بسته، آیین های مذهبی را لغو یا محدود کرده است و این اتفاقات پرسش های زیادی را برای مردم پدید آورده است
.

17 کتاب علمی:
اقتصاد مقاومتی در عصر ویروس کرونا

منبع: انتشارات آوان جنوب  ( اردیبهشت 1399)

خلاصه:
کتاب حاضر، حاصل مباحث ارائه شده توسط سیزده نفر از اساتید و پژوهشگران برجسته اقتصادی کشور در خصوص اثرات اقتصادی این بیماری و راهکارهای مقابله با آن برای ایران است که در سلسله ای از جلسات و در چارچوب اندیشه اقتصاد مقاومتی ارائه شده و به سرپرستی دکتر حجت الله عبدالملکی به رشته تحریر درآمده است
.

اصل کتاب

16 کتاب علمی:
آزمون کرونا؛
دیدگاه ها و راهبردها
(جلد اول)

منبع: انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام ( اردیبهشت 1399)

خلاصه:
این کتاب در 5 بخش اصلی شامل: تمدن و آینده نگری، سیاست فرهنگی و اجتماعی، مدیریت و حکرانی، رسانه و ارتباطات، و سبک زندگی در 500 صفحه توسط اساتید دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شده است.
کلیدواژه های مهم مباحث این کتاب عبارتند از: توجه به بهداشت جان، روح و روان در کنار بهداشت و سلامت جسم، تمدن آخرالزمانی، تبیین تفکرات خرد در برابر تفکرات کلان نگر، دغدغه های پساکرونا در حوزه های مختلف، کرونا مسئله ای فراگیر و چندبعدی و حتی ابرمسئله، طب مدرن و طب سنتی، هویت و قرنطینه ها، مصرف گرایی و بازنمایی هویت، سیاست بستن بقاع متبرکه، قانون گذاری، حکرانی، فناوری، جرم انگاری، رسانه، فضای مجازی، ارتباطات، سیاستگذاری فرهنگی، آینده پژوهی، راهبرد، بازاریابی اجتماعی، بازاریابی ایمان مدار، جغرافیا، سیاستگذاری سلامت و...  لازم به توضیح است جلد دوم کتاب نیز در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

اصل کتاب

15 گزارش علمی:
ارزیابی ابعاد اقتصاد کلان شیوع ویروس کرونا 
(ویرایش اول)

منبع: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
 این مطالعه به بررسی ابعاد اقتصاد كلان شيوع ویروس كرونا در كشور پرداخته است. شیوع کرونا ویروس از زمستان 1398 و ادامه آن تا بهار 1399، اقتصاد ایران را در یک وضعيت ركود همراه با نااطمينانی قرار داده است. كاهش تقاضا برای صادرات محصولات ایران (و به طوركلی كاهش تجارت جهانی) تقاضای كل را ازطرف تجارت خارجی متأثر می كند. در بخش داخلی نيز تقاضای كل هم به دليل كاهش درآمد خانوار و هم كاهش برخی كالاها و خدمات كه به شيوع بیشتر ویروس منجر می شوند تحت تاثیر قرار داده است. ازطرف دیگر عرضه كل اقتصاد نيز به دليل اختلال در شبكه تأمين مواد اوليه و محدودیت فعاليت  با شوک عرضه مواجه شده است.


14 گزارش علمی:
گزارش ها و راهکارهای حوزه اقتصادی اپیدمی کرونا

منبع: معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی کشور (اردیبهشت 1399)

خلاصه:
 با توجه به ابعاد گسترده و فراگیری که بیماری کرونا در سراسر کشور دارد، لازم است همه مسئولان در رده های مختلف به طور مستمر در جریان تحولات اقتصادی مربوط به کرونا قرار بگیرند و آن را در تصمیماتشان لحاظ نمایند. هدف این گزارش ارائه مطالب منتشرشده توسط، صاحبنظران، اندیشکده ها، سازمانهای داخلی و خارجی و همچنین بیان تصمیمات و اظهارات مهم مسئولان داخلی و خارجی در مورد مسائل اقتصادی ناشی از بیماری کروناست.


13 گزارش علمی:
نخستین مستند کرونا از تجارب ایران در شرایط کرونا

منبع: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (2 اردیبهشت 1399)

خلاصه:
نخستین مستند کرونا با همکاری جمع زیادی از همکاران، صاحب نظران و مدیران وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های همکار با وزارت بهداشت منتشر شد و این مجموعه شامل تجارب ایران از سیاست ها، فرصت ها و چالش های نظام سلامت ایران تا پایان فروردین ماه امسال است.


12 گزارش علمی:
دفترچه راهنمای دورکاری

منبع: افشین رهنما و علی حکم آبادی- مدرسه اکسیژن (30 فروردین 1399)

خلاصه:
در روزهایی که الزام به فاصله گیری فیزیکی اکثر کسب و کارها را به سمت مدیریت از راه دور هدایت  میکند،  آشنایی  و تمرین  کافی  برای  دورکاری  میتواند  ما را برای  انتخاب بین بازگشت به شکل سنتی کار و یا ادامه دورکاری یاری رساند. از همین رو گزارش حاضر به ارائه راهکارها و ابزارهای عملیاتی برای دورکاری مدیران و کارکنان در شرایط بحران کرونا پرداخته است.


11 گزارش علمی:
تحلیل محتوای پیامهای شبکه های اجتماعی درخصوص کرونا

منبع: مرکز طرح و برنامه راهبردی سازمان صدا و سیما (22 فروردین 1399)

خلاصه:
در این گزارش نتایج پایش محتوا ارائه شده در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، توئیتر و تلگرام با موضوع کرونا بررسی و تحلیل شده است.


10 کتاب علمی:
اقتصاد در زمان  COVID-19 

منبع: Richard Baldwin, Beatrice Weder di Mauro, 06 March 2020 , Economics in the Time of COVID-19

خلاصه:
این کتاب توسط ۱۳ اقتصاددان مطرح دنیا و در مورد وضعیت اقتصادی در دوران گسترش بیماری کرونا تالیف شده و
توسط انتشارات مرکز تحقیقات سیاست‌های اقتصادی انگلیس CEPR منتشر شده و با همکاری وزارت بهداشت در ایران ترجمه و خلاصه سازی شده است.  پرسش‌های کلیدی اقتصادی مطرح‌شده در این کتاب عبارتند از: -چگونه و چقدر سریع امکان گسترش آسیبهای اقتصادی وجود دارد؟ -اوضاع چقدر وخیم  میشود؟ و این اوضاع چقدر طول میکشد؟ -مکانیسم های همه گیری شرایط اقتصادی چیست؟ و مهمتر از همه، دولتها در مورد آن چه کاری میتوانند انجام دهند؟


اصل کتاب


ترجمه کتاب

9 گزارش علمی:
حکمرانی اقتصادی در مواجهه با پدیده کرونا

منبع: گروه قصد (گروه اقتصاد دانشگاه قم)- (19 فروردین 1399)

خلاصه:
در این گزارش پدیده کرونا به عنوان فرآورده جنگ اقتصادی قلمداد شده که ایران در این جنگ اقتصادی هدفی بسیار مهم برای دشمنان بوده است.
لذا سعی شده است تا تهدیدها و فرصت های ناشی از پدیده کرونا بررسی شده و راهکارهای اجرایی استفاده از فرصت ها ارائه گردد.

8 گزارش علمی:
ویروس کرونا: آموزش عالی امریکا  چگونه می تواند برای آینده ای نامعلوم برنامه ریزی کند؟

منبع: سایت شرکت Copyright @ 2020 McKinsey & Company (20 فروردین 1399)

خلاصه:
در این شرایط که دانشگاه ها خالی از دانشجویان است، مدیران آموزش عالی باید تمرکز خود را به مسائل پیش رو معطوف کنند. در این گزارش موسسه مکنزی اولی گزارش تحلیل خود را در خصوص بحران کرونا در آموزش عالی جهان را بررسی و پیشنهاداتی برای دانشگاه ها و سیاستگذاران آموزش عالی کشورهای جهان ارائه نموده است. این گزارش توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ترجمه شده است.


اصل گزارش


ترجمه گزارش

7 گزارش علمی:
تحلیل موسسه مکنزی درباره تاثیر کرونا بر کسب و کارها

منبع: سایت شرکت Copyright @ 2020 McKinsey & Company (15فروردین 1399)

خلاصه:
موسسه مکنزی شناخته شده ترین شرکت مشاوره مدیریتی در جهان می باشد که در تازه ترین گزارشات تحلیلی خود به بررسی پیامدهای کیفی و کمی شیوع گسترده ویروس کرونا در سناریوهای مختلف بر کسب و کارها و رشد اقتصادی جهان پرداخته است. این شرکت معتقد است شیوع کرونا میتواند منجر به افت 0.3 تا 0.7 درصدی تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2020 میلادی شود. شرکت مکنزی در این گزارش خطاب به مدیران کسب و کارها، شرکت ها و نهادهای دولتی و خصوصی، 7 توصیه را مطرح می کند تا کسب و کار خود را در تمامی زمینه ها با حداقل زیان مواجه شوند. این گزارش از هفته اول مارس (اسفند 1398) منتشر شده و به صورت مستمر در حال به روزرسانی است.


اصل گزارش


ترجمه گزارش

6 گزارش سیاستی:
پیشنهادات راهبردی جدید فرهنگستان علوم پزشکی

منبع: فرهنگستان علوم پزشکی ایران (18 فروردین 1399)

خلاصه:
پیشنهادات راهبردی فرهنگستان علوم پزشکی در فوریتهای عملیاتی همه‌گیری بیماری COVID-19 که در جلسات کارشناسی با حضور متخصصان، صاحبنظران، و مدیران مرتبط فرهنگستان علوم پزشکی، به اجماع رسیده و تدوین شده است.

5 یادداشت علمی:
ملاحظات و احتیاطات در کاربست مدلهای ریاضی انتشار بیماری برای سیاستگذاری

تدوین: دکتر میثم علی زاده و دکتر حسین میرزاپور (معاون پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف)
(15 فروردین 1399)

خلاصه:
در این مطلب به محدودیت های مدلهای ریاضی شیوع بیماری های واگیردار برای پیش بینی کرونا ویروس در جهان و ارائه یک چارچوب پیشنهادی برای اهداف مدلسازی و نحوه ارائه نتایج پرداخته شده است.


4 یادداشت علمی:
پیش بینی روند گسترش ویروس کرونا در ایران با روش cubic 

منبع: دکتر اکبر شریعت نیا- دکتری سیاستگذاری عمومی
(4 فروردین 1399)

خلاصه:
عناورین بحث شده در این گزارش عبارتند از: مدل ریاضی اپیدمیک کرونا، دوره حیاتی، شاخص های کمی کنترل و مهار،  نقطه بحرانی کرونا، مسیر نجات، و الگوی موفق چین.

3 گزارش سیاستی:
مدل گسترش ویروس کرونا و پیش بینی سناریو های ممکن

منبع: آزمایشگاه مشی احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) (28 اسفند 1398)

خلاصه:
در این گزارش با استفاده از نرم­ افزار نت لوگو مدل شیوع ویروس کورونا در استان تهران را با بهره ­گیری از داده­های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت چین، مبتنی بر روش مدلسازی عامل مبنا شبیه سازی نموده و مبتنی بر سناریوهای طراحی شده، مداخلات مورد نظر را برای نهادهای مسئول پیشنهاد می­کند.

2 مقاله علمی:
مدل‌سازی جهت تخمین شیوع بیماری کوید-19 در ایران

منبع: Ghaffarzadegan, N., Rahmandad, H., 2020. Simulation-based Estimation of the Spread of COVID-19 in Iran, pre-print medrXiv

خلاصه:
نویسندگان این مقاله مدتی است که بر تحلیل آماری و شبیه‌سازی شیوع بیماری کرونا در کشورهای مختلف متمرکز بوده‌اند و جدیداً برخی از نتایج این مطالعات، با تمرکز بر موردکاوی ایران، در مقاله‌حاضر جمع آوری شده است. براساس یافته های مدلسازی این مقاله (از اول فروردین 1399)، ابتلای 1,600,000 نفر(سناریوی خوش بینانه) الی 3,200,000 نفر (سناریوی بدبینانه) طی 3 ماه آینده (تا اوایل تیر 1399)
پیش بینی شده است.

1 گزارش علمی:
تحلیل  و پیش  بینی روند  مبتلایان و به کرونایروس  در ایران
 
 

منبع: دانشگاه شیراز و اتاق بازرگانی شیراز (اسفند 1398)

خلاصه:
عناوین بحث شده در این گزارش عبارتند از: روند گسترش ویروس در چین،  روند گسترش ویروس در جهان ، روند گسترش ویروس در ایران ، و پیش بینی حداکثر گسترش ویروس در ایران.

ج) منابع عمومی بهداشتی و درمانی کرونا

ردیف عنوان معرفی دانلود
13 راهنمای کاربردی:
راهنمای جامع و کامل ویروس کرونا

منبع: وبسایت درمانکده (تابستان 1399)

خلاصه:
آنچه این ویروس را از نسل های قبلی متمایز کرده است قابلیت سرایت زیاد آن است. این ویروس می تواند از طریق ترشحات دستگاه تنفسی به محیط منتقل و به افراد دیگر سرایت کند. به این صورت که در اثر تاثیر ویروس بر دستگاه تنفسی، بدن برای بیرون کردن عامل بیماری زا واکنش های عطسه و سرفه را فعال می کند. از همین رو این راهنما به معرفی علائم جدید کرونا و راه های مقابله با آن پرداخته است
.

12 راهنمای کاربردی:
بهبود تاب‌آوری جسمی روانی در دوران کرونا از منظر طب ایرانی

منبع: معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (بهار 1399)

خلاصه:
این راهنما برپایه طب ایرانی و با نگاهی فرارشته ای، راه هایی را برای بهبود تاب آوری جسمی روانی کادر درمان در برابر استرس های ناشی از کرونا پیشنهاد می کند که برپایۀ مدل ها و تئوری های زیست روان شناختی در طب  حکمت بنیاد ایرانی و با نگاه به مدل دیاتز-استرس
فراهم شده است. این راهنما در هشت بخش ترتیب یافته است: هفت بخش نخست، به تدابیر و توصیه های گوناگون می پردازد و بخش هشتم پرهیزهای خوراکی را گوشزد می کند. هفـت بخـش نخسـت، این امـور را در برمی گیـرد: تنفـس ، نوشـیدنی ها، خوراکی هـا،  مقوی های زوداثـر بـرای افزایـش کارآیـی جسـمی روانی، روغن های دارویی موضعی،  کاربرد رنگ ها در تعادل ذهنی و روحی، و  تدبیر موسـیقی و اصوات.

11 گزارش علمی:
تغذیه در ماه مبارک رمضان سال 1399 و پیشگیری از بیماری کووید 19

منبع: معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (بهار 1399)

خلاصه:
این گزارش، راهنمای جامعی برای تغذیه روزه داران در ماه مبارک رمضان است. پزشکان متفق القول هستند که در این ایام شیوع کرونا، روزه داری نه تنها عارضه ای برای افراد سالم ایجاد نمی کند، بله موجب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در مواقع استرس است.

10 گزارش سیاستی:
راهنمای گام دوم مبارزه با کرونا در سلامت دانشگاه ها

منبع: معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (بهار 1399)

خلاصه:
در این گزارش الزامات جدید رعایت سلامت در محیط و کار دانشگاه های کشور توسط وزارت بهداشت تشریح شده است.

9 گزارش سیاستی:
توصیه های تغذیه ای در پیشگیری و کنترل بیماری COVID -19

منبع: معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (بهار 1399)

خلاصه:
در این گزارش مجموعه دستور العمل های مدیریت تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا (19-COVID) توسط وزارت بهداشت تشریح شده است.

8 تصویر:
مدل ابتکاری قرارگاه مردمی مدافعان سلامت در راستای اقدامات محله محور

منبع: قرارگاه مردمی مدافعان سلامت شهر تهران

خلاصه:
در این تصویر، مدل ابتکاری قرارگاه مردمی مدافعان سلامت در راستای اقدامات محله محور گروه های جهادی و پایگاه های مقاومت بسیج ارائه شده است. بخشهای اصلی این مدل عبارتند از: تشکیل ستاد مردمی محله، مدیریت عموم مردم، امور فرهنگی و معنوی، مدیریت افراد آسیب پذیر، مدیریت بیماران کرونایی، و اقدامات عمومی مدیریت محله.

7 دستورالعمل:
مدیریت استرس- با اضطراب ویروس کرونا چه کنیم؟

منبع: معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

خلاصه:
در این دستورالعمل که توسط
معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است، راهکارهای کاربردی چگونگی مدیریت استرس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا برای عمومی مردم تشریح شده است.

6 کلیپ تصویری:
تشریح عملکرد کرونا در بدن انسان و عملکرد واکسن در برابر آن

منبع: رسانه پزشکی هسته ای آمریکا (زمان: 6 دقیقه)

خلاصه:
در این کلیپ به تشریح ماهیت زیستی کرونا ویروس پرداخته شده و عملکرد واکسن در برابر آن را نشان داده است. این کلیپ توسط رسانه پزشکی هسته ای آمریکا (Nucleus Medical Media) منتشر شده و با همت خبرگزاری دانشجویان ایران ترجمه و صداگذاری شده است.

5 پرسشنامه:
سنجش میزان اضطراب کرونا

منبع: علی پور, احمد, قدمی, ابوالفضل, علیپور, زهرا, عبداله زاده, حسن. اعتباریابی مقدماتی مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) در نمونه ایرانی. فصلنامه علمی- پژوهشی روانشناسی سلامت, 8(32), 163-175. doi: 10.30473/hpj.2020.52023.4756

خلاصه:
در این پرسشنامه با 18 سوال می توان میزان اضطراب افراد از کرونا را ارزیابی نمود.

4 کلیپ تصویری:
مستند "روایت جهاد"

منبع: شبکه رسانه ای صف (زمان: 40 دقیقه)

خلاصه:
مستند بلند "روایت جهاد" در سه اپیزود روایتگر زنانی است که در بحران کرونا اتفاقاتی منحصربفرد را رقم زده اند و مردانه ترین کارها را نه به اجبار که با افتخار پذیرفته اند.

3 کلیپ تصویری:
کره جنوبی چگونه کرونا را به زانو درآورد؟

ترجمه کلیپ: سایت آخرین خبر (زمان: 5 دقیقه)

خلاصه:
کره جنوبی و ایتالیا همزمان دچار کرونا شدند اما با افزایش شدید تلفات در ایتالیا، کره جنوبی روند معکوسی را طی کرد. در این کلیپ سعی شده است تا به صورت مستند سیاستها و راهکارهای کره جنوبی برای مهار ویروس کرونا را نشان دهد.

2 کلیپ تصویری:
در روزهای کرونایی چکار کنیم تا حالمان خوب باشد؟

منبع: سایت آخرین خبر (زمان: 3 دقیقه)

خلاصه:
در این کلیپ
حجت الاسلام و المسلمین داوودی نژاد توضیح میدهد که چه کنیم در این روزهای کرونایی حال دلمون خوب بشه و اعصاب و روانمون راحت باشه؟

1 کلیپ تصویری:
آموزش های کرونایی | این قسمت: علائم کرونا

منبع: خبرگزاری تسنیم (زمان: 1:45 دقیقه)

خلاصه:
در این کلیپ به معرفی راه کارهای ارتقاء ایمنی بدن در هنگام بروز علائم ابتلا به کرونا و مقایسه آن با علائم سایر ویروس ها پرداخته شده است.

امتیازدهی

آدرس: تهران - بزرگراه شهید بابایی - دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام - پردیس مرکزی- دانشكده و پژوهشكده مدیریت و اقتصاد

تلفن: 77105823-021 رایانامه: ckm@ihu.ac.ir

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه جامع امام حسین علیه‌السلام می باشد.